sábado, 14 de noviembre de 2015

"Esencia" - Sílvia Iglesias







Aquesta col·lecció de 5 imatges realitzades per a Bologna Children’s Book Fair rep el títol “Esencia”. La visió d’una imatge rere l’altra ens parla del retorn a la natura, a allò primerenc.
En un món ple de problemàtiques, ón naixem i creixem envoltats de tecnologia i d’asfalt, constantment oblidem que, al cap i a la fi, la natura és part de tots nosaltres. 

Inspirades en aquesta idea, provinent dels textos d’autors de Filosofia com Thoreau i, alhora, també inspirades en la magnífica poesia d’un dels mentors de la Generació del 27; Juan Ramón Jiménez. Les 5 il·lustracions narren la petita historia d’una noia (potser el meu alter-ego) que realitza aquest viatge fictici fins a aquesta “essència”.
Amb una estètica etèria, pròpia d’un somni o d’una fantasia, la nostra protagonista viu en un món gris, en blanc i negre, representat així no només pel to gris que tenen totes les ciutats sinó per la degeneració que ha patit la nostra societat; la manca de moral, la pèrdua de valors… Així, en aquest món apagat l’únic que emana color és ella mateixa i l’art que neix de la seva ànima. Doncs dins d’ella encara es troba part d’aquesta essència, encara manté el desig fervent de viure en un món millor. Gràcies a aquest desig, finalment aconsegueix arribar allà on per fi es pot sentir bé, allà on tot torna a prendre vius i càlids colors. Però, per bé o per desgracia, es tracta d’un viatge interior, de la seva ment, de la seva ànima i no pas d’un viatge real. 
És un reflex de tots nosaltres, doncs encara que alcem el vol, tots seguim engabiats, d’una forma o altra, en aquest món que ens envolta.



“…
He sentido que la vida se ha apagado
sólo viven los latidos de mi pecho:
es que el mundo está en mi alma;
las ciudades son ensueños...”

Juan Ramón Jiménez - Nocturno

No hay comentarios:

Publicar un comentario